Fem tips Paris

2 juni, 2014 | by Heikki Jalakas | 0 comment

Fem tips Paris

TEXT & FOTO: Olivia Wikström

Parc des Buttes Chaumont

Ta metron till Parc des Buttes Chaumont för stadens bästa utsikt. Därifrån är det en vacker promenad ner till kanalen. På vägen passar det bra att köpa take-away ostron från någon av de många restaurangerna. De avnjuts med en flaska vitt vid kanalkanten.

Rue Cler

Parisarnas egen favoritgata heter Rue Cler och ligger fylld av kaféer och restauranger undangömd nära de stora turistattraktionerna. Toppen för en café léger avec un pichet au lait. (Din egengjorda café au lait, fast mycket billigare!)

Bonus: Några kvarter bort, på Rue de lúniversité, finns den bästa Eiffeltorns-utsikten!

Le Marais

Le Marais är Paris judiska kvarter. Ta ett par timmar till att strosa, kolla på folk och äta falafel. Ett måste är också att inhandla resans roliga vykort på någon av de små judiska bokhandlarna.

Shakespeare Bookstore

Bara ett stenkast från Notre Dame finns pittoreska Shakespeare Bookstore. Det är en bokaffär från fantasins värld med böcker från golv till tak. Passa på att ta några toner på pianot på övervåningen!

Les Berges du Seine

Les Berges du Seine är Paris nyöppnade eventstråk längs floden. Förutom att spana på de vackra omgivningarna är promenaden fylld av möjliga aktiviteter, från fika och brädspel till mer fartfyllda sporter och konst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *