Fem tips Marbella

2 juni, 2014 | by Heikki Jalakas | 0 comment

Fem tips Marbella

TEXT & FOTO: Fanny Wijk

LeKune

Avd. La Fontanilla 1

Ett stenkast från strandpromenaden ligger den extremt populära baskiska restaurangen Le Kune. Här kan du äta pinchos (baskiska tapas) till både lunch och middag, men kom i tid om du vill slippa kön. Välj mellankorvar, miniburgare, ostar, spanska omeletter och oliver. Priserna varierar med tapasens storlek men ligger runt 20 kr st.

SaltaLuna

Calle Mesoncillo 8

Ett par barndomsvänner med rötter i Marbella öppnade SaltaLuna i gamla stan för att ha ett ställe att ses på när barn och familjelivbörjat komma ivägen för vänskapen. Här kan du lyssna på band, titta på kindpussande spanjorer och dricka ett glas vin under olivträdet på gården.

Casco Antiguo

Att ”gå till Gamla Stan” är ett klyschigt tips fören turist, oavsett stad, men det finns en anledning till att saker blir klyschor.Marbellas version bjuder på shopping om dagen och tapas i de smala gränderna omnatten. Under högsäsong blir det trångt, men det kan man leva med. Mer spanskt än så blir det knappast.

Strandpromenera

Marbellas strandpromenad är inte bara Spaniens längsta, medsina dryga 12 km, utan har också röstats fram till en av världens bästa. Härträngs lyxhotell, stora båtar, uteserveringar och affärer med folk i allaåldrar. De höga palmerna gör dessutom att promenaden är skuggad de timmarna solen står som högst.

Goya

Gillar du mat? Då är Goya stället för dig. Denna butik äromåttligt populär bland både turister och spanjorer och erbjuder allt ifrånlyxig glass, bakelser, tårtor, delikatesser, fina viner och chockladpraliner.Sätt dig vid bardisken på ett glas cava eller fönstershoppa i diskarna. Oavsett lär du drömma drömmar om detta stället för lång tid framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *