Funderar du på att skaffa hund?

2 juni, 2014 | by Heikki Jalakas | 0 comment

Funderar du på att skaffa hund?

Många över 60 är osäkra på om de ska skaffa hund eller inte, men forskning har visat att det kan vara hälsosamt att ha hund. Ni håller varandra igång både fysiskt och mentalt. Dessutom får du en vän som alltid finns där för dig. Men innan man skaffar hund ska man alltid tänka på vad för slags hund man vill ha, vad den har för behov och vad du ska använda den till. Här är några tips som kanske kan hjälpa dig på vägen.

TEXT: Jessica Johansson

För den aktive:

Jack Russell terrier

En liten, men energisk hund som gärna vill tillbringa mycket tid ute på promenad eller med lek. Jack Russell har en viss jaktinstinkt, vilket i sig inte betyder att man måste jaga med den. Många använder den istället till hundsporter som agility och eftersök. Men i grund och botten är den en sällskaplig och social hund med stor karaktär som gärna följer med dig ut på äventyr. Ett riktigt energiknippe!

Andra förslag: Airedaleterrier, Riesenschnauzer, Dansk-svensk gårdshund


För den oerfarne:

Bichon Frisé

En positiv och glad hund som vill vara med på det mesta. Passar bra för den som aldrig har haft hund tidigare eller vill ha en hund som inte kräver så mycket, då den är väldigt lätt att lära. Rasens lugna och glada temperament är dess främsta kännetecken. Pälsen kräver en del vård, men den stora fördelen är att en Bichon inte fäller. En söt liten hund som gör allt för att du ska älska den!

Andra förslag: Mops, Papillon, Phaléne


Sällskapshunden:

Petit Brabancon

Kommer ursprungligen från Belgien och avlades fram som en stall- och råtthund. Numera ses den dock som en sällskapshund. En nyfiken liten hund med stor tillgivenhet mot matte och husse. Rasen har lätt att lära och brukar ofta beskrivas som intelligent, orädd och rolig. Har en päls som är lättskött och inte kräver någon trimning. Perfekt för dig som vill ha en bästa vän att mysa med i soffan.

Andra förslag: Tibetansk spaniel, Pekingese, Cavalier King Charles spaniel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *