Fem tips Göteborg

3 juni, 2014 | by Heikki Jalakas | 0 comment

Fem tips Göteborg

TEXT & FOTO: Angelica Capitao Patrao

Ottomania

Aschebergsgatan 23

Mitt i centrala Göteborg hittar man stans bästa turkiska restaurang. Lokalen genomsyras av den ottomanska kulturen, med mörka tyger, blått kakel och pampiga ljuskronor. Beställ in Ordövür Tabagi, 13 kalla och varma förrätter, som äts tillsammans med det nybakade brödet. Köttet, som är deras specialitet, kolgrillas och är det bästa i Göteborg.

Kättilsröd 4H-gård

Västra Tuvevägen 100

Gör en lantlig utflykt till Kättilsröd 4H-gård i Tuve. Här kan du få närkontakt med kor, getter, får, grisar och ankor. Ta med picknickkorgen att avnjuta i solen bland hönsen och kaninerna. Enkelt att nå med bil, men lite svårare med kollektivtrafik.

Avalon

Kungstorget 9

På Hotel Avalons bar kan man ta en god fördrink innan man beger sig ut för kvällen. Bland designerfåtöljerna hittar man ett blandat klientel. Affärsmän på after-work, tjejgänget som tar en snabb drink och äldre par på dubbeldejt.

Salsa Söndag

Götabergsgatan 17

Snöra på dansskorna och bege dig till Studenternas Hus på söndagar kl 20.00. Salsaklubben Salsa Söndag har flera gånger under året danskvällar med liveband. 50 kronor kostar inträdet och kom ihåg att dricka vatten, man blir rejält svettig!

Hovås

Ta en cykeltur till Hovås. På 1920-talet ordnades det så att stadsbarn fick åka gratis tåg till Askim för att bada. Numera kan du njuta av småbåtshamnar, kvarvarande stationshus och doften av salt hav. Ta med badkläderna och gör en avstickare till Amundön eller Hovåsbadet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *